Over ons

Doelstelling van de BVHBB

BVHBB staat voor Belangenvereniging Hillegersberg-Bergse Bos. De BVHBB is opgericht na het verschijnen van de startnotitie inzake de voorgenomen autosnelweg A13/A16.

DOELSTELLING

1. De vereniging heeft ten doel:

a) het bevorderen van het behoud en de verbetering van het woon- en leefmilieu in het gebied te Hillegersberg-Schiebroek;

b) het bevorderen van de instandhouding van het Bergse Bos met zijn functies, eigenschappen en bijzonderheden zoals toegankelijkheid, omvang, flora en fauna.

2. De vereniging tracht deze doelen onder meer te bereiken:

a) door mede namens haar leden gebruik te maken van alle aan de vereniging en haar leden ten dienste staande middelen tot rechtsbescherming tegen (voorgenomen) plannen, maatregelen en/of handelingen die die het woon- en leefmilieu in het betrokken gebied en de functies, eigenschappen en bijzonderheden van het Bergse Bos – in welke vorm en mate dan ook – zouden kunnen aantasten;

b) met alle overige wettige middelen die tot het bereiken van haar doel bevorderlijk kunnen zijn.

3. Bij het nastreven van de hiervoor omschreven doeleinden behartigt en beschermt de vereniging mede de belangen van haar leden, onder meer door toepassing van het bepaalde in artikel 3:305a lid 1 van het Burgerlijk Wetboek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s